Aquest web fa servir cookies per al seu funcionament. Si seguiu navegant considerem que n'accepteu l'ús. Més informació X Tanca

Club de lectura Aula

El fill de l'italià

Dimecres 11 d'octubre de 2023
Local Espais - Arnús, 66-2n. Hora d'inici 10:30h

Inscripció oberta
Import / trimestre: socis 15 €, no socis 18 €
Import / una sessió: socis 7 €. no socis 8 €

En Mateu creix en una família trencada que no se sent seva. Des de petit lluita per deixar enrere els crits, les baralles i la misèria de la Mina, la casa més pobra de Caldes de Malavella, la que tothom evita. Aviat descobreix que els seus orígens s’amaguen darrere d’un secret del qual ningú parla però que coneix tothom: el poble està marcat per l’odissea d’un miler de joves mariners italians que s’hi van refugiar en plena Segona Guerra Mundial. Són els supervivents de l’enfonsament del cuirassat Roma, bombardejat pels alemanys el 9 de setembre de 1943 en venjança per l’armistici entre Itàlia i els aliats.
Seixanta anys després, en Mateu decideix buscar el seu pare i comença a fer-se preguntes: qui era aquell noi que xiulava cançons napolitanes i duia a rentar la roba a la seva mare? Quins eren els somnis de la Joana, que plantava clavells de poeta per escapar d’un marit bosquetà que no parava mai a casa?
El fill de l’italià és un viatge a la recerca de la pròpia identitat i la història extraordinària d’un amor prohibit en plena postguerra.

Adscrita a:

Tutelada per:

Amb el suport de: