Aquest web fa servir cookies per al seu funcionament. Si seguiu navegant considerem que n'accepteu l'ús. Més informació X Tanca

Club de lectura Aula

Terres mortes

Dimecres 13 de desembre de 2023
Local Espais - Arnús, 66-2n. Hora d'inici 10:30 h

Import / trimestre: socis 15 €, no socis 18 €
Import / una sessió: socis 7 €. no socis 8 €

Una novel·la gòtica i calidoscòpica que desplega un univers atàvic. El magnètic debut de Núria Bendicho Giró.
La mort violenta d’en Joan és l’inici d’aquesta no¬vel·la que descabdella la història d’una nissaga maleïda. Ha estat un tret per l’esquena en un ca¬salot aïllat on només hi viu la família. Qui de tots ells ha pogut ser? Era l’únic que ho tenia tot i ara es dessagna en el petit rebost on la mare el va instal·lar després de tres anys d’absència. Quin cor és capaç de proposar que li serrin les cames a un fill per tal d’encabir-lo dins la caixa?
Terres mortes és un relat polifònic que des¬plega un univers atàvic. Una mare que surt d’un infern per crear-ne un altre. Un pare a qui ja po-ques coses importen. El fill gran sorrut i rude que tothom tem. Els del mig que malden per trobar el seu lloc encara que sigui lluny. La noia enca¬denada a casa per un embaràs no desitjat. I el nen, lluminós i salvatge. Sobre tots ells pesa un origen feréstec, dues morts i un secret. I malgrat tot, en els seus testimonis despunta el brot d’una bondat resistent que prova de sobreviure a la vi¬lesa que tot ho empelta.
Núria Bendicho Giró s’estrena amb una histò¬ria gòtica que ens fa preguntar-nos si aquells que semblen culpables no són justament els més lliu¬res i si no és que tots som víctimes de la mateixa foscor. Una novel·la calidoscòpica que ens inter¬roga sobre la naturalesa humana i ens endinsa en un món sòrdid del qual és difícil sortir sense sentir ràbia i compassió.

Adscrita a:

Tutelada per:

Amb el suport de: