Aquest web fa servir cookies per al seu funcionament. Si seguiu navegant considerem que n'accepteu l'ús. Més informació X Tanca

Sortida

Museu del suro de Catalunya i dinar al restaurant Sala Gran de Llofriu

Dimecres 12 de juny de 2024
Palafrugell

Sortida a les 9:00 h del Museu. Tornada entre 18:00 i 19:00 h
INSCRIPCIÓ OBERTA! Places limitades
Import socis: 55€

Telèfon per avisos només a les sortides: 620 09 45 51

El Museu situat en una antiga fàbrica surera al centre de Palafrugell, és una institució única per la seva temàtica i la seva vocació de servei en fer difusió i posar en valor el patrimoni vertebrat a l’entorn del món del suro a Catalunya. Aquest món que va configurar un paisatge, una indústria, unes formes de vida i una identitat pròpia.

L’edifici que acull l’actual Museu va ser construït l’any 1899-1900 on s’hi ubicava l’empresa Miquel, Vincke & Meyer fundada el 1900 per Joan Miquel Avellí, Heinrich Vincke Wischmeyer i Pau Meyer Unmack. En destaca la decoració de la façana principal d’estil modernista, obra de l’arquitecte General Guitart Lostalo, amb l’excel·lent treball de forja a la imponent porta de ferro del carrer Pi i Margall.

El restaurant está situat en una masia coneguda com a Sala Gran, construida sobre un antic mas del segle XVIII a la vila de Llofriu, població de l’Empordà coneguda, entre d’altres motius, per haver estat lloc de residència de l’il·lustre escriptor Josep Plà referent de a la literatura catalana i un dels primers clients i amics del restaurant.
El nom de Sala Gran es deu al fet que antigament aquesta estança de la finca s’utilitzava per a emmagatzematge del menjar dels animals, el carro i els estris per a les tasques quotidianes del camp. Avui en dia, aquesta sala gran, és el saló principal del restaurant, on es serveixen els àpats a la carta, els esdeveniments, celebracions i casaments.

Adscrita a:

Tutelada per:

Amb el suport de: